Bemutatkozás

Dr. Tanács Ferenc József

Irodavezető ügyvéd

2011-ben a BME Challenge24 programozóverseny támogatói szerződésekért és PR kapcsolatokért felelős szervezőjeként <M1 interjú> több mint 20 megállapodás strukturált megszerkesztését követően – felismerve a mérnöki szemmel, logikusan felépített szerződések erejét – figyelme a polgári jog irányába fordult, mely szemlélet és elköteleződés a mai napig tart.

A Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnök mesterképzése mellett kezdte meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a jogi tanulmányait, melyet a Szegedi Tudományegyetemen fejezett be. Anyanyelvi angol és tárgyalóképes német tudásra tett szert több mint 20 külföldi workshopon és konferencián való részvétellel melyhez multinacionális nagyvállalati munkatapasztalat társult a Schneider Electric nemzetközi beszerzési osztályán, valamint a Fluor Corporation hollandiai irodájában töltött időszak alatt.

Mind a Dr. Tanács Ügyvédi Iroda alapítójaként, mind az SZTE Üzleti Jogi Intézetének oktatójaként az ügyvédi hivatás alapvető értékének tartja a jogviszonyok logikus, strukturált és transzparens szabályozását, mely során zsinórmértéknek az adott ügyfél által elvárt részletességet, valamint költséghatékonyságot tekinti. Mivel a jog folyamatosan változik, elengedhetetlen számára a naprakész tudás, így számos konferencia részvevője és előadója a mai napig. Fontosnak tartja, hogy a jog határterületét képező szakkérdésekben – legyen az adózási, számviteli vagy üzleti tervezési kérdés – a területet legnagyobbjaitól – akár a Legrand Zrt. vezérigazgatójától, Károlyi Lászlótól – származó információt biztosítsa ügyfelei számára.

Kiemelt szakterülete a bonyolult műszaki, kereskedelmi, gazdasági jogi esetek kezelése, ahol az alapvető problémát – root cause – jobban megérti mérnöki előtanulmányai révén. Eközben mind az ügyféllel mind az ügy többi szereplőjével való kommunikációja során kiemelt figyelmet fordít a közvetlen, átlátható kommunikációra hiszen sok esetben az egy eljárás korábbi – akár egyezségen alapuló – lezárását teszi lehetővé.

Az üzleti életben szerzett kompetenciákra, sok év szakmai tapasztalatra és folyamatosan aktualizált tudásra alapozva elsődlegesen olyan ügyfelek munkáját segíti, akiknek fontos a nyelvtudás és a mérnökökre jellemző analitikus gondolkodásmód.

Az irodáról

6726 Szeged, Bérkert u. 64/B – 1111 Budapest, Egry József u. 23 1/4

1

Teljeskörű online ügyintézés 

A technológia világában nincsennek korátok: nemcsak jogi tanácsadásra, de ügyvéd által ellenjegyzett okirat aláírására is van lehetősége telekommunikációs úton akár belföldön, akár külföldön

2

Egyablakos, one-stop-shop megoldások

Külső szakértők, partner ügyvédi irodák bevonásával segítjük ügyfeleinket, miközben kapcsolatot csak a kijelölt kollégánkkal kell tartania

3

COVID kompatibilis működés

Pandémia időszakában biztonságos, tágas belső és külső terek, semmi zsúfoltság, szerződéskötés akár kültéren is

4

Tárgyalónk befogadóképessége 16 fő

Nagy létszámú adásvételi szerződések, céges oktatások vagy legfőbb szerv üléseinek helyszíneként is ideális

5

Ingyenes, biztonságos parkolás

Előzetes értesítés esetén igénybe veheti udvari zárt parkolónkat

6

Környezettudatos működés

Irodánk energiaellátását teljes mértékben napelem biztosítja

Galéria

Tanácsra van szüksége?